Laatste nieuws

17-10-2017
Op 19 januari 2018 organiseert het Experisecentrum voor Zeldzame Groeistoornissen het symposium ‘Silver-Russell syndroom: van pasgeborene tot jongvolwassene’.
lees verder
22-08-2017
Voor een nieuwe studie zijn wij zijn op zoek naar oud-deelnemers van de IUGR-1, IUGR-2 en PROGRAM studie. Lees hier meer informatie!
lees verder
10-06-2015
In januari 2015 zijn wij van start gegaan met een nieuwe studie voor kinderen met het Prader-Willi syndroom. Lees hier meer informatie!
lees verder

Deelnemers gezocht voor nieuwe studie

In maart 2015 zijn wij van start gegaan met een nieuwe studie! Hieronder leest u meer informatie hierover.


Wie kunnen er deelnemen aan deze studie?
-Oud deelnemers van de IUGR-1 of IUGR-2 studie die minstens 10 jaar geleden gestopt zijn met de groeihormoonbehandeling.
-Oud deelnemers van de PROGRAM studie die
-Te klein waren bij de geboorte (small for gestational age/SGA) en klein zijn gebleven
-Te klein waren bij de geboorte, maar een normale lengte hebben bereikt
-Een normale lengte hadden bij de geboorte en op volwassen leeftijd

Waarom is deze studie belangrijk?
Kinderen die te klein zijn geboren voor de zwangerschapsduur (small for gestational age/SGA) hebben een hoger risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en ouderdomssuikerziekte op latere leeftijd. Op jonge leeftijd kunnen deze risicofactoren al aanwezig zijn. Onderzoek hiernaar is belangrijk om het voorkómen van deze ziektebeelden tijdig te starten.
Daarnaast willen we met deze studie onderzoeken wat het effect is van groeihormoongebruik bij kinderen te klein zijn geboren op de risicofactoren voor hart- en vaatziekten op de lange termijn.

Wat houdt deze studie voor u in?
U komt eenmalig één dag (08.15-15.00 uur) naar het Erasmus MC in Rotterdam. Gedurende deze dag vinden er verschillende onderzoeken plaats om de risicofactoren op hart- en vaatziekten bij u in kaart te brengen. Er wordt onder andere gekeken naar uw suikerhuishouding, bloeddruk, vetspiegels, dikte en doorsnede van de halsslagaders en spier- en vetpercentages.

Waarom meedoen?
Dankzij uw deelname zullen wij meer kennis krijgen over de risico’s van klein geboren zijn en het lange-termijn effect van groeihormoonbehandeling. Uw deelname draagt daarmee dus bij aan de kennis en behandeling van SGA patiënten.
Als dank voor uw deelname aan dit onderzoek bieden wij u een Health Check aan, uitgevoerd door ‘Zorgeloos Fit’ (www.zorgeloosfit.nl). Zij zullen onder andere uw stressniveau en conditie in kaart brengen en geven op basis daarvan persoonlijke adviezen over leefstijl, gezonde voeding, bewegen en werk-privé balans.

Geïnteresseerd in dit onderzoek? Vragen? Of aanvullende informatie nodig?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op via groeistudies@erasmusmc.nl of telefonisch via 010-7032086.
Met vriendelijke groet,


Het onderzoeksteam
Lin Smeets en Manouk van der Steen (arts-onderzoekers)
Berber Kerkhof, Jorien van de Puttelaar, Christel Bruinings en José Bontenbal (researchverpleegkundigen

Agenda

19 januari 2018
Op 19 januari 2018 organiseert het Experisecentrum voor Zeldzame Groeistoornissen het symposium ‘Silver-Russell syndroom: van pasgeborene tot jongvolwassene’.
lees verder